Welkom op de officiŽle website van VZW Jochems.

 

VZW Jochems werd opgericht teneinde het werk van beeldhouwer Frans Jochems meer bekendheid te geven en om het patrimonium voor het nageslacht te bewaren. Ze houdt zich bezig met het beheer, de uitbreiding en het bewaren van het archief.

U kunt hier terecht voor informatie over het leven en werk van beeldhouwer Frans Jochems en U kunt hier fotoís van zijn werken bekijken.  

Verder vindt U hier ook een inventaris van al zijn werken. Wij hebben getracht deze inventaris zo volledig mogelijk te maken. We zouden het echter heel erg op prijs stellen aanvullende informatie te ontvangen over werken die ons niet bekend zijn.

Tenslotte kunt U hier ook lezen hoe een bronzen beeld wordt gegoten.

Dank aan webmaster Stefaan voor al het werk dat hij in deze site heeft gestoken en voor het knappe resultaat.

Annemie Jochems

 

NIEUWS :

De tentoonstelling FRANS JOCHEMS - LEVEN EN WERK op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016 in de kerk OLV Middelares, Strijdhoflaan 18, Berchem, was een groot succes. Er waren meer dan 400 bezoekers ! Veel interesse en lovende woorden.

Enkele sfeerbeelden : https://www.kerknet.be/organisatie/parochie-onze-lieve-vrouw-middelares-en-heilige-lodewijk-berchem

Uitgebreide fotoreportage door Bob Autrique (Stichting Geo Verbanck) : http://www.bobautrique.phanfare.com/14309688

Hier vindt U de op de tentoonstelling gepresenteerde tijdlijn en een fotogalerij : http://e-xposition.ddns.net/visit/expo/fransjochems