Religieus Fotopagina

 

Frans Jochems leefde zich sterk in in de personen die hij boetseerde. Dat komt onder meer tot uiting in de sobere maar prachtige Kruisweg in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Middelares te Berchem. Ook in het grote kruisbeeld (1.80 m) vooraan tegen de marmeren muur van de apsis, centraal boven het hoofdaltaar én in de reliëfs in witte zandsteen die Onze Lieve Vrouw Middelares en Sint-Jozef voorstellen. Hij vervaardigde ook het grote Mariabeeld (3.60 m) in witte steen buiten op het hoekpenant van de doopkapel. Al die werken dateren uit de periode 1931-1942.

Ook het Mariabeeld tegen de gevel van het oude parochielokaal in de Jozef Wautersstraat 21 is van zijn hand. Een Mariabeeld tegen de gevel van de Lysenstraat 32 was van hem, maar het is ondertussen spijtig genoeg verdwenen.

Het religieuze werk in Berchem is uitvoerig toegelicht en geïllustreerd op de webstek van de Parochie Onze-Lieve-Vrouw Middelares in Berchem.

Buiten Berchem vind je nog religieus werk van Frans Jochems, bijvoorbeeld de Engelbewaarder tegen de gevel van het Godshuis Almaras op de Antwerpse Paardenmarkt en een Heilig-Hartbeeld voor de pastorie in de wijk Elzestraat van Sint-Katelijne-Waver.